fbpx
KURA

Polityka Prywatności

ADMINISTRATOR DANYCH

Administratorem Pana / Pani danych osobowych jest

Mateusz Wawro Restauracja „KURA”

ul. Nowolipki 15 Lu-6/4

01-151 Warszawa

NIP: 1181908323

KONTAKT

Aby skontaktować się z nami w sprawach związanych z ochroną danych osobowych napisz na adres glodny.marketing@gmail.com

PANI/PANA PRAWA

Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, a w razie wyrażenia dodatkowej zgody, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Jeśli uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO, przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

PROFILOWANIE

Pani/Pana dane nie będą wykorzystywane do zautomatyzowanego podejmowania decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, i wywołuje wobec Pani/Pana skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Panią/Pana wpływa.

PRZEKAZYWANIE DANYCH DO PAŃSTW TRZECICH

Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do Państw trzecich lub organizacji międzynarodowych.

KATEGORIE DANYCH OSOBOWYCH

Wiadomości email

Źródło i zakres danych

Przetwarzamy Pani/Pana dane osobowe zawarte w wysłanej do nas wiadomości e-mail (w zakresie takim, jakie dane znajdują się w przesłanej do nas wiadomości – np. imię i nazwisko, numer telefonu, adres email).

Cel przetwarzania

Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu wymiany korespondencji, udzielania informacji oraz czynności zmierzających do zawarcia umowy.

Podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych jest niezbędność do wykonania umowy lub do podjęcia działań na Pani/Pana żądanie przed zawarciem umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO), konieczność wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze (art. 6 ust. 1 lit. c RODO), niezbędność do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

Odbiorcy danych

Pani/Pana dane osobowe mogą być ujawnione podmiotom publicznym uprawnionym na podstawie odrębnych przepisów, na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań (np. sądom, organom ścigania lub instytucjom państwowym, gdy wystąpią z żądaniem, w oparciu o stosowną podstawę prawną).

Dane osobowe mogą być przekazane innym zewnętrznym podmiotom współpracującym z Mateusz Wawro Restauracja „KURA”, w szczególności: dostawcom zewnętrznych systemów teleinformatycznych wspierającym działalność firmy, podmiotowi świadczącemu usługi księgowe lub podmiotom współpracującym z Mateusz Wawro Restauracja „KURA” w ramach świadczenia innych usług, przy czym takie podmioty będą przetwarzać dane na podstawie umowy z  Mateusz Wawro Restauracja „KURA” i wyłącznie zgodnie z jej poleceniami,

Czas przetwarzania danych

Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat lub do momentu wycofania przez Panią/Pana zgody na przetwarzanie danych osobowych, możliwego w przypadku braku podstawy prawnej do dalszego przetwarzania Pani/Pana danych osobowych.

Dane przechowywane będą w związku ze świadczeniem usług, w celach analitycznych oraz archiwizacyjnych.

Odbiorcy Newslettera

Źródło i zakres danych

Przetwarzamy Pani/Pana dane osobowe zawarte w formularzu zapisu do newslettera (imię i nazwisko, adres email, preferowane metody leczenia, hobby)

Cel przetwarzania

Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji zamówionej usługi wysyłki newslettera.

Podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych jest niezbędność do wykonania umowy lub do podjęcia działań na Pani/Pana żądanie przed zawarciem umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO), konieczność wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze (art. 6 ust. 1 lit. c RODO), niezbędność do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

Odbiorcy danych

Pani/Pana dane osobowe mogą być ujawnione podmiotom publicznym uprawnionym na podstawie odrębnych przepisów, na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań (np. sądom, organom ścigania lub instytucjom państwowym, gdy wystąpią z żądaniem, w oparciu o stosowną podstawę prawną).

Dane osobowe mogą być przekazane innym zewnętrznym podmiotom współpracującym z Mateusz Wawro Restauracja „KURA”, w szczególności: dostawcom zewnętrznych systemów teleinformatycznych wspierającym działalność firmy lub podmiotom współpracującym z Mateusz Wawro Restauracja „KURA”  w ramach świadczenia innych usług, przy czym takie podmioty będą przetwarzać dane na podstawie umowy z Mateusz Wawro Restauracja „KURA” i wyłącznie zgodnie z jej poleceniami,

Czas przetwarzania danych

Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane do momentu wycofania przez Pana/Panią zgodny na przetwarzanie danych, możliwego w przypadku braku innej podstawy prawnej do dalszego przetwarzania Pani/Pana danych osobowych.


COOKIES – CIASTECZKA

1. Serwis zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.

2. Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.

3. Operator serwisu (tu nazwa i ewentualnie adres) jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.

4. Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:

  • dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę;
  • przygotowywania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników, analiza tych statystyk jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu serwisu do panujących trendów, statystyki stosuje się też do oceny popularności strony;

5. Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) – sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień.
6. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies)w urządzeniu końcowym.
7. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.
8. Pliki (cookies) z których korzysta serwis (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą.
9. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta.
10. Bardziej szczegółowe informacje na temat plików (cookies) dostępne są na stronie ciasteczka.org.pl

Aby kontynuować przeglądanie strony musisz zaakceptować politykę prywatności. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close