KURA to kuchnia amerykańska z licznymi akcentami kuchni azjatyckiej. Jesteśmy reprezentantami kategorii Comfort Food i Slow Food, oferując potrawy, które nie tylko poprawiają nastrój, ale również wyróżniają się wyjątkową jakością i obfitymi porcjami.
Posiadamy już 4 lokale w Warszawie: Nowolipki 15, Domaniewska 34A, Jana Nowaka-Jeziorańskiego 53B oraz Branickiego 11
Nasze dania tworzone są z wysokiej jakości produktów i od podstaw. Serwujemy klasyczne amerykańskie skrzydełka Buffalo, skrzydełka panierowane, stripsy z prawdziwych polędwiczek, a także kanapki z chrupiącymi kawałkami kurczaka.
Ale KURA to nie tylko panierowane skrzydełka z kurczaka i stripsy. Nasza oferta to również:
– Bestsellerowe burgery z chrupiącymi kawałkami kurczaka
– Gofry na słono oraz słodko
– Liczne dania limitowane
– Korean Fried Chicken
– Krewetki – w formie przekąski, w burgerze lub sałatce
– Sałatki
– Oferta Wegańska – od podstaw przygotowujemy alternatywę dla mięsa drobiowego na bazie seitanu (białko glutenowe) oraz białej fasoli. Podawany jest on w formie wegańskich skrzydełek lub wegańskich kotletów w naszych kanapkach.
– Śniadania w amerykańskim stylu
Nasze najmocniejsze strony?
Bez wątpienia to bardzo szeroka oferta przygotowywanych od podstaw sosów i dipów – to z nich znane jest nasze miejsce i to właśnie one najczęściej zgarniają komplementy.
Świeżość.
Dzięki dość wąskiej specjalizacji w jednym rodzaju mięsa jesteśmy w stanie zagwarantować najwyższą jakość i świeżość towaru. Dostawy mięsa przyjeżdżają do nas sześć razy w tygodniu, a frytki tniemy na miejscu z prawdziwych, surowych ziemniaków (ze skórkami).
Ponadto nie wykorzystujemy podgrzewaczy i nie panierujemy zawczasu. Nasze mięso trafia do panierki dopiero w momencie złożenia zamówienia.
Godziny pracy.
Pracujemy 7 dni w tygodniu, od 11 do 22
*(zamówienia w dostawie przyjmujemy do godziny 21:30)
(KURA przy ul. Nowolipki 15 od piątku do niedzieli ma wydłużone godziny pracy do 23:00)