Masz do nas pytanie? Rzuć okiem na często zadawane pytania od naszych gości.
1. Jak często pojawiają się nowości?
Nowe pozycje w naszym menu pojawiają się co tydzień! Są to limitowane dania inspirowane
kuchniami z całego świata. O wszystkich nowościach informujemy na naszym Facebooku i
Instagramie.
2. Czy udo jest z kością?
Nie, nasze udka z kurczaka, których używamy do kanapek nie zawierają kości.
3. Czy można wziąć pół skrzydełek glazurowanych, a pół panierowanych?
Jak najbardziej, zwłaszcza przy większych kubełkach, można dobrać skrzydełka “pół na pół”,
czyli panierka i glazura lub dwie różne glazury.
4. Czym się różnią sosy od dipów?
Dipy są na bazie nabiału i rekomendujemy je do frytek. Sosy mają rzadszą konsystencję i są
serwowane z mięsem. Zachęcamy jednak klientów do próbowania wszystkich pozycji w
różnych konfiguracjach – dip do mięsa, sos do frytek 🙂
5. Czy ciasto do gofrów z kurczakiem jest słodkie?
Tak, gofr ma lekki słodki smak. Do ciasta gofrowego dodajemy cukier biały oraz odrobinę
wanilinowego.
6. Czy kanapka wygląda jak burger?
Tak, kanapki podajemy w pysznych bułkach maślanych. Zachęcamy do odwiedzenia
naszego Instagrama oraz Facebooka, gdzie regularnie wrzucamy zdjęcia naszych kanapek.
7. Czy mięso jest łagodne?
Tak, w naszej marynacie i panierce nie ma ostrych przypraw.
8. Czy możemy zrobić ostre mięso?
Mięso samo w sobie nie jest ostre, ale aby dodać trochę pikanterii można zamówić ostry
sos/dip z naszego menu lub dla prawdziwych twardzieli, zaostrzonej piekielnym ekstraktem
wersji naszych sosów.
9. Czy możemy zrobić kanapkę ze stripsami zamiast z udkiem?
Oczywiście, wystarczy poprosić kelnera o zamianę mięsa.
10. Czy możemy usunąć jakiś składnik z kanapki/gofra?
Oczywiście, wystarczy poprosić kelnera, który przekaże informację na kuchnię.
11. Czym się różnią frytki domowe od belgijskich?
Domowe frytki są cięte przez nas ze świeżego ziemniaka, belgijskie frytki przyjeżdżają od
naszego dostawcy. Przy dostawie rekomendujemy frytki belgijskie, na miejscu – nasze
domowe!
12. Z jaką przyprawą podajemy frytki?
Klasyczna przyprawa do naszych frytek to niezmiennie papryka słodka z solą.
13. Czy możemy zrobić frytki “bez zielonego”?
Każdy posiłek możemy zrobić bez posypki/przyprawy, wystarczy napisać komentarz przy
zamówieniu online lub poprosić kelnera zamawiając na miejscu.
14. Czy kanapki robimy na pieczywie tostowym czy na bułce?
Kanapki, które przygotowujemy są robione na przepysznych bułkach maślanych.
15. Co to jest glazura?
Glazura to forma podania skrzydeł bez panierki, usmażone skrzydełka polewamy wybranym
sosem, czyli glazurujemy.
16. Czy można zamówić lunch po 16?
Lunch w naszej restauracji jest dostępny od poniedziałku do niedzieli, od otwarcia aż do
zamknięcia restauracji.
17. Kiedyś można było zamówić przez aplikację, a teraz nie można?
Najprawdopodobniej przez to, że zmieniliśmy firmę, która dostarcza posiłki bądź obszar
dostawy się zmniejszył – dzięki temu posiłki przyjeżdżają szybciej i zawsze są ciepłe.
18. Ile czasu trwa dostawa, a ile zamówienie z odbiorem osobistym?
W zależności od dnia tygodnia i ruchu w lokalu czas realizacji zamówienia jest różny. Czas
realizacji zamówienia z odbiorem osobistym to minimum 20 minut, natomiast w dostawie to
od 30 do 60 minut.
19. Jaki jest koszt dostawy?
W zależności od odległości restauracji do miejsca docelowego, koszt dostawy wynosi od
9.99 zł do 12.99 zł.
Jeśli masz jakieś dodatkowe pytania, napisz do nas wiadomość na Facebooku bądź skontaktuj się z nami mailowo: restauracjakura@gmail.com